Bestandsformaten

Om het juiste eindresultaat te bekomen aanvaarden wij slechts drie bestandsformaten als drukklare file: .pdf (1.3), .jpg, .eps of als een .tiff. Alleen op deze manier zijn wij zeker van een perfect eindresultaat! Indien mogelijk slaat u ook voorzijde en achterzijde op in één .pdf

Juiste formaat

Tijdens het ontwerpen is het belangrijk te weten dat wanneer de opmaak van je document tot aan de rand van je formaat loopt, je extra bleed moet voorzien. De bleed of afloop van een drukwerk is een zone buiten het gewenste formaat waarbinnen onze afwerking kan snijden. Noem het de snij-tolerantie-zone. Alle offset en digitaal drukwerk moet u steeds voorzien van minimum 2 mm bleed langs alle zijdes van je opmaak. We spreken hier over een bruto-formaat. Het bruto-formaat is het netto-formaat (het eindresultaat) plus 4 mm (2 mm boven, onder, links en rechts). Uw ontwerp moet dus 4mm groter zijn dan het eindformaat. Deze afloop (bleed) wordt weggesneden. Opgelet: je mag geen snijlijnen toevoegen aan het ontwerp en ook geen paskruisen of tekst. Enkel het gewenste eindformaat + bleed.

Correct opslaan

Sla uw werk op in het juiste bestandsformaat op de hoogste kwaliteit. Gebruik je Photoshop, zorg er dan voor dat u opslaat met “kwaliteit 12” en “Embed Color Profile” uitgevinkt. Slaat u op in pdf, gebruikt dan “PDF/X-1a:2001” Adobe PDF Preset. De pdf wordt zo opgeslaan als 1.3! Opgelet: wij aanvaarden enkel jpg, pdf, eps en tiff als drukklare bestanden.

Afmetingen

De afmeting voor de opmaak staat vermeld boven het product van uw keuze. Aan de hand van deze tekening kunt u het formaat nakijken. Let op: er is een bruto- en een netto formaat vermeld, zorg ervoor dat u bij de opmaak altijd 2mm bleed aan elke kant toevoegt! Deze bleed of afloop is belangrijk om mooi te kunnen snijden na het drukken, zodat er geen witte lijnen overblijven.